tiistai 23. huhtikuuta 2013

Öljyt ihon- ja hiustenhoidossa

Olen parin viime vuoden aikana hurahtanut öljyihin ihon ja hiusten hoidossa. Tiedän, että öljyt ovat olleet paljon tapetilla viime vuosien aikana ja ajattelin nyt jakaa oman top 5 listani.
 
 
1. Arganöljy
 
Löysin tämän öljyn alkuvuodesta, kun taistelin pintakuivan ja kutisevan ihon kanssa. Varsinkin talvet ovat haasteellisia, sillä ylös-alas sahaava pakkanen ja kuiva sisäilma saa ihon oireilemaan. "Kallisarvoista arganöljyä sanotaan öljyistä täydellisimmäksi sen huikean E-vitamiini- ja runsaan antioksidanttipitoisuuden sekä ihon vanhenemista hidastavien vaikutustensa johdosta. " Suurena miinuksena mainittakoon, että Marokossa kasvavat Arganpuut ovat uhanalaisia ja räjähdysmäisesti kasvaneen kiinnostuksen myötä paikallisten öljyntuottajien asema on huonontunut merkittävästi suurten yritysten rynnittyä apajille.

 
2. Kerastase Elixir Ultime hiusöljy
 
Tähän öljyyn ihastuin välittömästi ensimmäisen kokeilun myötä. Hiukseni ovat usein pörröiset ja tällä öljyllä saan siloiteltua niitä helposti. Käytän tuotetta 1-2 painallusta jokaisen pesun jälkeen hiuksiin jätettävänä hoitoaineena. Suurin plussa öljylle tulee "keveydestä" eli se ei tee hiuksista raskaita tai rasvaisen tuntuisia. Lisäksi se tuoksuu todella hyvälle. Vaikka tuote on  hieman hinnakas se on myös hyvin riittoisaa.
 
3. Kookosöljy
 
Kookosöljy tuli osaksi ihonhoitorutiinejani noin vuosi sitten. Erityisesti kesäisin käytän kookosöljyä päivittäin kosteusvoiteena. Kun iho on saanut hieman väriä ja tottunut aurinkoon, käytän kookosöljyä myös aurinkovoiteena. Parin kuukauden jälkeen olen kyllä huomannut, että melko voimakas tuoksu alkaa tökkiä. Kesäkauden sen kuitenkin kestää ja iho voi hyvin.  
 
 
 
4. Neitsytoliiviöljy
 
Nyt liikunnan lisäämisen myötä olen pyrkinyt hieman vähentämään hiilihydraatteja ruokavaliostani. Tällä saralla en ole mikään asiantuntija, joten mitään ravintovinkkejä ei ole tarkoitus jakaa. Hieman tutkailtuani näitä ruoka-asioita, minulle valkeni, että esimerkiksi karppaajien/ paleo ruokavaliota noudattavien tulee syödä reilusta öljyjä ja hyviä rasvoja. Lorautan siis oliiviöljyä aina reilusti salaatteihin, sekä palautus-/protskupirtelöihin. Makua ei noissa pirtelöissä juurikaan huomaa, mutta ainakin iho tykkää.
 
 
5. Helokkiöljy

Arganöljyn ohella helokkiöljy on ollut erityisesti talvi-ihon pelastus. Nappailen näitä talvisin kapseleina päivittäin ja välillä levitän myös suoraan iholle akuutteihin kohtiin. Lisäksi helokkiöljyn sanotaan tasoittavan hormonitason vaihteluita. Jotta omega kolmoset ja kuutoset pysyvät tasapainossa, helokkiöljyn ohella on hyvä napsia myös kalaöljykapseleita.


Tekstin kuvat ovat lainattuja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti