sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

No pain, no gain

Ihan mahtavaa lukea A, että juoksu kulkee hyvin! Itselläni tuli tässä pienoinen takaisku liiallisen rasituksen vuoksi. Innostuin työkaverini yllyttämänä laajentamaan henkilökohtaista tuntirepertuaariani LesMills konseptin BodyAttack -tunnilla. Aiemmin olin luullut kyseessä olevan joku taistelulajeja imitoiva tunti, joten olen ohittanut sen sujuvasti kuntokeskuksen "lukujärjestyksessä". Nyt sain sitten tietää, että kyseessä on aerobista kuntoa kehittävä intervallitreeni. Kävin perjantaina kokeilemassa tuntia ja olin erittäin ylpeä itsestäni, miten hienosti jaksoin "keltanokkana" pomppia ryhmän mukana. Minua oli peloteltu etukäteen, että tunti on TODELLA rankka. Olin siis varautunut pahempaan, kuin miltä tuo 60 minuuttia lopulta tuntui.
 
Varsinaisen yllätyksen koin sitten seuraavana aamuna. Pohkeet ja pakarat olivat niin jumissa ja kipeät, että pelkkä kävely oli vaikeaa. Olin vähintäänkin järkyttynyt. Koitin venytellä jalkoja päivällä useaan otteeseen, mutta jo 15 minuutin paikallaolon jälkeen jumi ja kiristys oli aivan kamala. Yö meni sängyssä pyörien ja heräsin kipuun ja kolotukseen monta kertaa. Lopulta jouduin nousemaan sängystä lattialle venyttelemään keskellä yötä, jotta pystyin nukkumaan aamuun asti. Suunnitelmissa oli, että olisin mennyt tunnille uudestaan jo heti tänään, mutta aamulla oli pakko myöntää itselleni, että en tulisi hyppimään vielä vähään aikaan. 
 
Koska jouduin perumaan tämän päiväisen BodyAttack -tunnin, päätin suunnata kuntokeskuksen lämpimään huoneeseen HotPilatekseen. Selviydyin tunnista kunnialla, mutta jumiin se ei juurikaan auttanut. Kiitos A:n vinkistä, kävin kotimatkalla ostamassa pullon magnesium-spraytä (ainakin Ruohonjuuresta löytyy). Suihkuttelin sitä nyt heti reilusti pohkeisiin ja takareisiin ja odotan ihmettä. Ostin myös perinteistä kylmägeeliä. En kuitenkaan uskaltanut laittaa näitä molempia tuotteita peräkkäin.
 
Toivottavasti tämä kipu ja kiristys helpottaa pian... Odotan nimittäin jo seuraavaa kunnon tehotuntia BodyAttackin parissa. Päätin, että toistaiseksi korvaan sillä vähintään toisen mattotreenin viikossa. Saan melkoiset teräspohkeet, kunhan keho vaan tottuu tähän uuteen "rääkkiin".
 
J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti