sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Juoksumatolla

Noniin, nyt on juoksuharjoittelu jälleen potkaistu käyntiin. Olin lauantaina elämäni ensimmäistä kertaa juoksemassa juoksumatolla. Olin hieman hermostunut, sillä en ollut ikinä nähnytkään moista laitetta. Saatikka tutustunut siinä oleviin namikoihin. Aamulla tein hieman taustatyötä googlettelemalla juoksumattoon liittyviä juttuja. Pikaisen tutkailun jälkeen tiesin, että matosta voi säätää kahta asiaa, tempoa ja kallistusta. Eli näillä tiedoilla tossut jalkaan ja matolle.
 
Lauantai-iltapäivä oli erittäin hyvä ajankohta aloittaa juoksumattoon tutustuminen, sillä juoksustudiossa oli hiljaista. Laitoin maton kallistuksen kolmoselle ja lisäsin vauhtia vähitellen. Halusin totutella mattoon rauhassa, ettei satu vahinkoja. Tuosta kulmasta en oikein ollut varma, oliko se paljon vai vähän. Juoksin noin 30 minuttia tempoa vaihdellen. Välillä annoin sykkeen nousta kunnolla ja sitten taas rauhoittelin. Lopuksi vielä jäähdyttelin 10 minuuttia kävellen. Olin aika poikki juoksun jälkeen, joten luulen että aloituksena tämä oli ihan sopiva harjoitus.
 
Kävin juoksun jälkeen tekemässä vielä 30 min keskivartalotreenin ohjatulla tunnilla. Ajattelin, että 30 min on varmaan aika helppo nakki. Miten väärässä olinkaan! Jo alkulämmittelyjen aikana ajattelin, että saatan kuolla ennen kuin 30 min on täynnä. Sitten mentiin... vatsoja, selkää, peppua... Tänään lihakset ovat olleet niin kipeät, että pystyin tekemään vain tunnin rauhallisen kävelylenkin. En uskaltanut jäädä täysin paikalleni, sillä pelkään, että lihakset jämähtävät vielä lisää. Huomenna saattaa olla vielä tuskaisempi päivä, mutta mikäli suinkin kykenen, menen joogatunnille. Rauhallinen venyttely lämpimässä houkuttelee nyt erityisen paljon. Koitan ottaa juoksun osaksi viikko-ohjelmaa vähintään 1-2 kertaa viikossa. Ei tuo keskivartalolihaksiston treenaaminenkaan taida ihan turhaa olla, kun näin kipeäksi saan itseni. Kesällä aion olla elämäni parhaassa kunnossa!
 
J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti