lauantai 2. helmikuuta 2013

Vyöhyketerapiaa

Muutamien hiljaisten päivien jälkeen onkin hyvä aika päivittää kuulumisia. Kävin eilen vyöhyketerapiassa ensimmäistä kertaa koskaan ja olihan se aika mielenkiintoinen kokemus. En uskalla tässä sen tarkemmin alkaa luennoimaan minkälaisesta hoitomuodosta on kyse, koska en ole mikään alan ekspertti, mutta enemmän tietoa kannattaa metsästää esimerkiksi täältä: http://suomenvyohyketerapeutit.fi/.

Tässä kuitenkin vähän omia kokemuksiani: Aluksi hoitaja kyseli, onko minulla allergioita tai onko minulla jotain tiettyjä kipuja, joihin tarvitsisin apua. Mainitsin kärsiväni jonkin sorttisesta maitoallergiasta (ei koskaan virallisesti todettu) sekä niska-/ hartiakivuista. Näillä tiedoilla sitten lähdettiin hoitoa tekemään. Ensin hoitaja kävi läpi korvani: se tuntui hieman erikoiselta ja korvissani lähti lähinnä veri kiertämään. Tämän jälkeen hän käsitteli niskani ja hartiat, koska olin sanonut niiden olevan aikalailla jumissa. Mitään kummempaa ei kuitenkaan kipupisteiden osalta löytynyt (paitsi kallonpohjassa stressipiste oli hieman jumissa, kröhöm..), joten siirryttiin käsiin. Sormienvälit olivat kipupisteiden osalta arat, mutta en kuollaksenikaan muista mihin ruumiinosaan se viittasi. Tämän jälkeen siirryttiin viimeiseen osaan, eli jalkapohjiin. Myös siellä oli osassa kohtaa kipupisteet arkoja, erityisesti poskionteloiden piste sekä lonkan piste. Tätä en yhtään ihmettele, sillä olin muutama viikko takaperin flunssassa, josta poskiontelopisteiden arkuus saattoi johtua. Samoin lonkkani on usein kipeä, jos lähden lenkille. Ehkä noissa kipupisteissä oikeastikin on jotain perää...

Koska minulla ei sen kummemmin mitään kipuja tai vaivoja ollut, oli hoito suurimmalta osin vain hyvin rentouttava. Hoidon jälkeen tuli aluksi todella kylmä ja kova jano! Hoitaja sanoikin, että hoidon jälkeen pitäisi loppupäivä juoda runsaasti vettä, koska aineenvaihdunta kiihtyy. Aluksi ajattelin, että eihän tästä voi mitään kummempia seurauksia tulla, kun ei olo hoidon aikana tuntunut sen erikoisemmalta, mutta kuinka väärässä olinkaan! Hirveä janohan sitä oli sitten koko illan. Vettä tuli juotua varmasti muutama litra.

Olen ymmärtänyt, että useimmat vyöhyketerapiat ovat lähinnä jaloista tehtäviä, mutta tässä paikassa käsiteltiin koko vartalo. En tiedä pitäisikö sitä testata vielä tuo pelkkä jalkahoito, jotta osaisi verrata, kummasta tykkään enemmän.

Jos haluaa kokeilla jotain erilaista rentouttavaa hoitoa, niin vyöhyketerapia on oiva vaihtoehto! ..ellei ole kauheasti vaivoja, jolloin saattaa lähinnä tuntea kipua. ;)

-A-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti