torstai 17. tammikuuta 2013

Elämänmuutosten vaikutus

Olen asunut säännöllisen epäsäännöllisesti ulkomailla viimeiset puolitoista vuotta. Ennen ulkomaille muuttoa pyrin urheilemaan jossain muodossa viikoittain ja lisäksi olin innostunut kasvisruoan lisäämisestä ruokavaliooni. Kun muutin ulkomaille, en enää tiennyt missä urheilla ja mitä syödä. Ehkä kaikki oli muutenkin niin uutta, ettei urheilulle ja ruokavalio seuraamiselle jäänyt aikaa. Lisäksi työmatkani oli aluksi 3h päivässä, joten sekin veti veronsa. 

Kun myöhemmin sain työajan lyhyemmäksi, en enää osannut alkaa liikkua töiden jälkeen tai edes ajatella koko asiaa. Oli niin helppoa heittäytyä sohvalle työpäivän jälkeen ennen illallisen valmistusta ja miehen kotiin saapumista. Pahinta oli ehkä se, kun mieheni kuntoili kotona niin istuin itse sohvalla popcornia mussuttamassa.

Sama juttu terveellisen ruoan kanssa: Suomessa tiedän mistä ostaa ja mitä tehdä. Ulkomailla samoja tuotteita ja tuotemerkkejä ei ole saatavilla, joten on kokeilun kautta löydettävä ne hyvät ja toimivat tuotteet. Lisäksi on se mies, joka ei mielellään kasvisruokaa syö. Kokeiltu on. Voisinkin ottaa tavoitteeksi kasvisten lisäämisen illalliseen niin, että myös lihaa on aina tarjolla miehen mieliksi mutta kasvisten ja muiden vihreiden osuus on selkeästi suurempi kuin ennen.

En ole koskaan ollut ylipainoinen, päinvastoin. Ehkä siksi onkin ollut helppoa jäädä sohvalle mussuttamaan popcornia, kun kilot eivät pahemmin ole vyötärölle kertyneet tästä toiminnasta huolimatta. Haluaisin kuitenkin, että saisin liikunnan ja terveelliset elämäntavat jälleen osaksi elämääni, joiden kautta uskon saavuttavani energisemmän olon ja paremman mielen.

-A-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti