torstai 19. syyskuuta 2013

Kohti syksyä

Nyt, kun syksy alkaa vähitellen painaa päälle, on aika "closata" kesän juoksut. Keväisten juoksutapahtumien jälkeen juoksuinto taas vähän lopahti ja homma meni enemmän enemmän salilla ja sisällä puuhasteluksi. Toki joitain lenkkejä tuli juostua. Varsinkin kesälomalla kotipaikkakunnallani ainoa tapa päästä kunnolla liikkumaan oli reipas juoksulenkki.
 
Päätin kesän juoksut varsinaisesti 31.8., jolloin Helsingissä järjestettiin Midnight Run. Olin juoksemassa kolmen ystäväni kanssa ja ilta oli erittäin onnistunut. Tapahtuma oli todella hyvin järjestetty ja ihmiset olivat hyvällä fiiliksellä liikenteessä. Lähdimme juoksuun enemmän nautiskelumielellä eikä mitään hurjia aikatavoitteita ollut. Itse toivoin juoksevani tuntiin tai alle, joten vajaan kahden minutin ylitys ajassa jäi vähän harmittamaan. Koko juoksua emme suinkaan juosseet yhdessä, vaan porukka hajaantui hieman matkan varrella juoksemaan omaa tahtiaan. Tämä oli itse asiassa helpotus, sillä yhdessä juokseminen tuollaisessa massatapahtumassa on aika stressaavaa. :D On hankala koittaa pitää katsekontaktia kavereissa ja ohitella ihmisiä samaan tahtiin. Uskon, että ensi vuonna olen jälleen tässä tapahtumassa mukana. :)
 
Yksi ystävistäni oli tällaisessa juoksutapahtumassa ensimmäistä kertaa ja sai todella juoksukipinän itselleen. Hän päätti hyvin pian juoksun jälkeen, että haluaa osallistua ensi keväällä puolimaratonille. Minä lupasin myös harkita osallistumista. Saa nähdä miten käy, ihan harjoittelematta tuohon juoksuun ei uskalla osallistua. Toisaalta, selkeä päätös toisi varmasti motivaatiota harjoitteluun läpi talven.
 
J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti